Emma Watson om den inkluderande feminismen

Feminism, ett ord som får många att tänka på radikala och extrema åsikter. Kanske manshat. Kanske sönderbrända bh:ar. I Sverige uppfattas visserligen feminism som något normalt och vanligt att vara – men i många andra länder runt om i världen är det lika galet att säga att man är feminist som att säga att man är, ja kriminell kanske. Emma Watson är ambassadör för UN Woman och ett tal hon höll för några dagar sedan beskriver hon på ett alldeles utmärkt sätt vad feminism faktiska handlar om. Det handlar om att känna att kvinnor och män ska ha samma möjligheter och rättigheter, punkt. Och feminism borde vara en rörelse som även män kan känna sig välkomna – för män tjänar också på jämställdhet. Något som vi i Sverige har blivit bättre på att tala om de senaste åren och som jag hoppas får ännu mer uppmärksamhet. Män och feminism hänger verkligen ihop.
Lyssna här på Emmas fina tal om den inkluderande feminismen.

Kommentarer