Raggningsguru från helvetet

Män har alltid gjort det – försökt att hitta de bästa sätten att flirta. Men det var när boken The Game kom ut 2005/2006 som ”spelet” togs till en ny nivå. Neil Strauss bok blev snabbt en av de bäst säljande böckerna i världen ända fram till 2007. Neil blev en guru bland män runt om i världen, och en naturlig utveckling blev att allt fler så kallade raggningsexperter började dyka upp lite överallt för att hålla kurser i ”pick up” för vilsna män. Och det är väl inget fel att få hjälp, om man känner sig osäker. Problemet är att metoderna som raggningsexpeterna lär ut är att behandla kvinnan som –ursäkta språket – knulldocka. Sexualupplysare Inti Chavez Perex förklarar i en debattartikel vad som lärs ut:

1. Kvinnor ses som objekt
Män uppmanas att se kvinnor som enbart måltavlor för den egna sexualiteten. Sedan får de upprepa inlärda beteenden gång på gång på olika kvinnor, som om de vore dockor. När mannen lärt sig att se kvinnan som ett objekt känner han sig mindre nervös. Men denna psykopat-strategi kan vara farlig. Avhumanisering av andra människor ökar också risken att utsätta dem för våld.

2. Kvinnor bryts ner
Raggningsexperter lär ut knep för att bryta ner en kvinnas självförtroende. Hon förstår inte vad som händer men känner sig mindre och mindre i mannens sällskap. Detta maktövertag kan mannen sedan utnyttja till att få sex. Nedbrutet självförtroende är en vanlig del i partnervåld och bör därför under inga omständigheter läras ut.

Män lär sig också att bryta ner kvinnors gränser. Om en kvinna inte vill ha sex respekteras detta inte. Istället ses kvinnans nej som ett ”motstånd” och raggningsexpertens mål är att bryta ner detta genom att fortsätta attackera. Denna brist på lyhördhet ökar risken för våldtäkter.

3. Sex påbörjas utan samtycke
För att lättare få kvinnor att gå med på sex lär raggningsexperter ut att män ska utföra fysiska övertramp mot kvinnor. Kvinnan ställs i en situation där hennes gränser har kränkts. Hon måste fatta ett snabbt beslut mellan att reagera eller att bortse från situationen. Om hon väljer att bortse från situationen är vägen till sex mycket kortare eftersom en fysisk kontakt har blivit inledd.”

 

Det finns en ung man som heter Julien Blanc. Julien tillhör Real Social Dynamics som består av ett kollektiv av raggningsexperter som åker runt i världen för att hålla i föreläsningar, och så lägger de upp populära klipp på youtube.

1416051987743_wps_10_julien_blanc

 

Låt oss kika lite på hans tankesätt och metoder. Julien håller till exempel en kurs som han döpt till PIMP där han bland annat lär ut tekniker som ”How to destroy her bitch shield” och ”Get down on your knees, call me master and beg me to kiss you” och på hans blogg skriver han om ett trick han tycker killar ska använda när de raggar via singel-appen Tinder. ”Tell her that your texting från your parents funeral”.

Ja, allt det här verkar galet. Vem går på skiten!? Men det sorgliga är att så många män lyssnar på Julien. Han har haft det här är som sitt jobb i tre år, och är ständigt ute på turne i bland annat Danmark, Australien, England och många andra länder. Det är till och med en lång väntelista att få en plats på en av hans föreläsningar.
Något annat Julien rekommenderar är att åka till Asien, för där kan man, enligt honom, göra vad man vill med kvinnorna. Julien berättar i en föreläsning att han i Japan bara går fram till tjejer och trycker ner deras huvuden mot hans skrev samtidigt som han säger ”Pikachu”. När han berättar detta skrattar männen i publiken samtidigt som de för anteckningar.

För några månader sedan la han upp den här bilden på sin twitter och skrev: ”May aswell be a checklist”
enhanced-12050-1415056305-11

 

 

Julien var planerad att komma till Sverige och hålla tre föreläsningar om sina metoder. Nu verkar det, tack gud, att föreläsningarna har blivit inställda – massor med människor har skrivit på protestlistor. Julien har redan blivit portad i England, Brasilien och Österrike. Portad! Så som man gör med terrorister! Han är den första att bli portad pga sexism.

 

Jag tycker det vittnar om allvaret i detta; faran för oss kvinnor. Och jag mår illa när jag tänker på män som tycker det är lämpligt att lyssna på de här raggningsexperterna. Att de inte skäms över sig själva.

Kommentarer