Falun Gong för hälsan

Torsdagsträningen med Falun Gong har hållit mig frisk hela vintern.  Övriga familjemedlemmar har legat med frossa och feber. Min tränare  Dan säger att Falun Gong renar kroppen och kanske är det så? Enligt  kinesisk medicin gäller det att ha flöde genom kroppens meridianer.  Blir det stopp någonstans uppstår sjukdom. Genom att hålla kanalerna  öppna går flödet lättare och man håller sig frisk. Att träna Falun  Gong är att öppna kanalerna som jag förstår det.

Jag började träna i  somras när min son fick en kraftig depression och jag kände mig som  mest hjälplös. Det kändes som jag levde under dödshot med en pistol  mot pannan. Falun Gong hjälpte mig hantera den ångesten. Man mår  aldrig bättre än sina barn.

Psykisk ohälsa blir allt vanligare, inte minst bland unga människor.  Det kan yttra sig på många olika sätt. En tanke som slår mig är den  krigsromantik hos många unga muslimska män som nu sprider sig som en  löpeld, är inte det ett tecken på psykisk ohälsa? En depression kan  utlösa dödslängtan. Men det är inte första gången i historien världen  drabbas av krigsromantik.  Vi behöver tala om detta. Vi behöver tala  med varandra. Inte skriva ut antidepressiva som gör människor till  zombies. Jag tror på det goda samtalet. Visste ni att en psykiatriker  i Sverige träffar i snitt 2,5 patienter i veckan, jag undrar vad de  gör resten av tiden?
Kram Paula

Kommentarer