Lyckopodden: Sjuk av Wellness?

I veckans program av Lyckopodden gästas vi av Annette Lefterow. Välkänd wellness-profil och för mig en person jag tränat till sedan tonåren – minns dvd:erna jag köpte redan som tonåring. Annette är också ambassadör för 2,6 miljonerklubben och syns flitigt på bland annat Woman in Red. Det var så skönt att få prata med Annette om det här med Wellness. För de senaste åren har begreppet och dess innebörd förvirrat mig. Allt fler kallas sig för Wellness-experter och allt fler produkter får den etiketten. Jag googlade snabbt inför programmet och fann då att det till och med finns smink som fått namnet ”wellness-smink”.

lyckopoddenanette

I dagarna kom en bok ut som heter Wellnesssyndromet. En bok som handlar om baksidan med en hälsosam livsstil. Jag har inte hunnit läsa den än, men såg i nyhetsmorgon författaren Carl Cederström berätta om att Wellness för många inte längre handlar om att må bra, utan känns mer som ett krav. Är jag inte wellness nog duger jag inte. Så många hetsar för att leva upp till en fantasibild om hur en perfekt människa i balans ska vara (sånna vi ser på instagram som stå på huvudet på en strand typ).

 

Så, i veckans podd avhandlar vi på tre saker. 1. Hur ska man som konsument hitta rätt i wellness-djungeln. Hur vet man vem som faktiskt är expert och vilka produkter som faktiskt gör nytta? 2. Hur slipper man att känna av den här pressen? och 3. HUr utövar man wellness på ett härligt sätt?

Kommentarer