Ett perfekt exempel

AKTUELLT: Nästa heldagskurs i Attraktionslagen och dina egna tanke- och känslomönster är den 25/3. Läs mer här.

I onsdags hade jag en frukostföreläsning för chefer på det ställe jag brukar ha mina kurser, föreläsningar och coachningar. Det är ett antal olika coacher som jobbar där, som alla precis som jag hyr lokal/rum per timme. Jag hade just blivit klar med min föreläsning och alla mina deltagare utom två hade gått och vi var inbegripna i ett intressant samtal. Plötsligt dyker en kvinna upp i dörren. En kvinna jag mött förr. Hon frågar vem som är ansvarig och att hon faktiskt just fått stå och diska efter andra. Jag svarade att det var jag som var ansvarig, och att jag inte var färdig än men definitivt skulle ta hand om den disk som jag och mina deltagare hade skapat när jag var klar. Hon fortsatte att anklaga mig för att inte göra rätt för mig och jag kände att nu fick det vara nog. Jag berättade för henne att hon hoppat på mig en gång tidigare när jag stod vid köket och pratade med en annan coach när det var disk i diskhon och hon också anklagade mig även då för att jag inte diskade efter mig. Jag hade då precis kommit och skulle ha en klient så jag hade inte hunnit skapa någon disk efter mig än. Och eftersom jag själv vet att jag aldrig hittills har lämnat stället efter mig på ett sätt jag inte själv vill hitta det, kände jag att det faktiskt fick vara nog med beskyllningar eftersom jag inte förtjänade dem.

Den ilskna kvinnan gick och jag bad mina deltagare om ursäkt för vad de just behövt bevittna.

Medan jag diskade tänkte jag på det som just hänt, vilket var ett så BRA exempel på hur lätt det är att bara re-agera på någons negativa framtoning och låga energi. Istället för att a-gera på ett sätt som hjälper mig att vara i den höga positiva energi som jag vill leva och verka i. Fast jag är så tankemedveten som jag är i den roll jag har, så är jag först och främst människa med en massa präglingar och invanda mönster, men det som är så bra med det är att jag också ser vad som händer relativt snabbt och kan skapa en medveten tankeförändring i syfte att skapa en känsloförändring.

Kan du känna igen dig på något sätt i mitt exempel?

Det är ju lätt för mig att försvara min reaktion med ”ja men här kom hon och var en bitch och anklagade mig utan att ta reda på fakta. Det dessutom framför två av mina åhörare, som är viktiga kunder för mig” Självklart skulle HON tänkt sig för innan hon gick till en onödig och orättvis attack. Men vi kan aldrig styra andra människors beteende – bara vårt eget. Så det JAG hade vunnit på, var att istället för att gå i försvarsställning som skapade en negativ känsla i mig hade jag självklart vunnit på att svara henne på ett sätt som gav mig en bra känsla i magen, eftersom det är min känsla som avgör vilken typ av magnet jag blir och vilken frekvens jag genom den tunar in mig på. Kan du se att jag inte blev en vinnare rent energimässigt, även om jag hade rätt i sak?

Nu hade jag ju som tur var på mig ”rätt glasögon” och kunde snabbt se hur situationen höll på att utvecklas i mig, så jag kunde hejda händelseförloppet genom att stoppa mig själv från att fortsätta irritera mig på tanten. Det blev ju en fantastisk aha-upplevelse och dessutom material till en blogg, så jag kan ju istället för att vara irriterad – vara tacksam för att jag genom henne fick en bra påminnelse om mitt eget fokus.

Jag hade ju på förhand en negativ referens gällande henne, eftersom hon gått till attack utan att först ta reda på fakta en gång tidigare, så det var lätt för mig att plocka fram den referensen fortare än ögat när jag såg henne och hörde hennes ärende. I och med att jag gjorde det – förstärkte jag min egen negativa känsla och genom att plocka fram den tidigare referensen, reagerade jag inte bara på denna händelse – utan även på den första, vilket förstärkte min reaktion. Och i och med att den förstärkte min reaktion – förstärkte den även känslan i magen. Och vid det här laget är du ganska insatt i att vår känsla ligger till grund för vilken frekvens vi tunar in oss på …

Så min förhoppning är – att min aha-upplevelse även kan bli en bra påminnelse för dig!
With Love/Lili

Kommentarer