5/3 Helsingborg Woman in Red

VÄLKOMMEN TILL EN KVÄLL MED KVINNOHJÄRTAT I FOKUS

Den 5 mars bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben in till Woman in Red i Helsingborg på information, inspiration och mycket glädje där insamlingen till forskningen på kvinnohjärtat står i fokus.

Idag drabbas både äldre och yngre kvinnor av hjärt- och kärlsjukdomar – en vanlig dödsorsak för kvinnor över 55 år. Ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänheten inte tillräcklig. Kampanjen Woman in Red sprider kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar samt samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.  

Program:

Mingel, mat samt utställare från kl. 17.30

19.00   Konsertsalen

”Humor ska vi ta på högsta allvar!”

Läkaren Henrik Widegren i Fråga Lund-panelen säger; Skratt är inget man skojar bort!

Studier visar att skratt ökar energiförbränningen, minskar risken för högt blodtryck och hjärtsjukdom, förbättrar immunförsvaret och kan förebygga utbrändhet. Skratt och glädje påverkar vår hälsa och välmående är Henriks slutsats; Humor ska vi ta på högsta allvar! 

”På jakt efter den farliga åderförkalkningen” 

Isabel Gonçalves, professor i kardiologi med särskild inriktning mot kärlforskning, LU; Den vanligaste orsaken till hjärtinfarkt och stroke är den farliga åderförkalkningen – ett aterosklerotiskt plack brister och en blodpropp, som täpper till där kärlet bildas. Isabel Goncales berättar hur och om det går att förebygga dessa symtom.

”Könet spelar roll!”

Jasminka Holmqvist, kardiolog, Lunds universitetssjukhus pratar om varför förmaksflimmer är farligare för kvinnor.

Benny Marcel, konferencier. Benny är direktör för Nordiska Kulturfonden, med placering i Köpenhamn, ett samarbetsorgan för att främja kultursamarbete mellan de nordiska länderna.

HelsingVoice tävlar i barbershop och hämtar låtar och inspiration från alla tänkbara genrer. Från folkvisa till modern pop och rock´n roll vidare till jazz. Deras ambition är att alltid ha roligt och att spegla detta till vår publik.

Kläder måste vara underhållande anser MAXJENNY med MODESHOW. Hon är en svensk designer som har ateljé i Köpenhamn, Kronprinsessan Victoria och flera Nobelgäster har just upptäckt hennes design. Nu har vi chansen i Helsingborg i samarbete med Stenströms.

22.15 ca.  Tack för ikväll!

 

Anmäl dig här..

 

 

Henrik Widegren          
Fotograf: Kristoffer Lindblad                                                        

 

Benny Marcel 
Direktör Nordisk Kulturfond.
     

    

Isabel Gonçalves , Professor,  
Experimentell Kardiovaskulär forskning, Lunds Universitet.

 


Jasminka Holmqvist,
Kardiolog, Lunds universitetssjukhus 

 


HelsingVoice

 


MAXJENNY MODESHOW

 

Varmt välkommna! 
Ta gärna med kontanter för köp av lotter, pins, böcker & armband!

 

Kommentarer