Hormoner uppåt väggarna!!

Jag hoppas att ni tycker om vår podd Maqt & Miljoner som jag gör tillsammans med Åza Brennander! Vi bjuder in gäster och pratar om allt som har med samhällsengagemang att göra. Från politik till hälsa, företagande och som i det här avsnittet: hormoner. Detta ”gissel” som verkligen kan ställa till det för våra kroppar. Eller egentligen inte men alla vi som känner igen oss i ”övergångsåldern” vet hur svajig man kan känna sig när hormonerna spelar sina små spratt. I det här avsnittet, nummer 5, har vi bjudit in artisten Lisa Nilsson och dagens expert Aino Fianu Jonasson och studion verkligen bubblar av känslor och hormoner när vi spekulerar, diskuterar och kommer in på personliga slutsatser. Förutom hormoner får ni höra vad vi tycker om den minst sagt infekterade ”Svenska-Akademien-konflikten”.

Lisa, som länge levt med svår PMS, berättar om hur hormonerna påverkat både henne själv och hennes omgivning genom åren. Aino, som är gynekolog och ansvarig för kvinnoforskningsenheten på Karolinska Universitetssjukhuset, svarar på frågor om allt ifrån minskad sexlust, humörsvängningar , och sömnsvårigheter till östrogen. Men frågorna som ingen kan besvara är hur det kommer sig att forskningen kring kvinnliga problem som PMS och klimakteriet är så bristande och hur långt vi egentligen har kommit sedan kvinnors vantrivsel klassades som sjukdomen ”hysteri”?

Ett riktigt härligt, babbligt och intressant avsnitt så in och lyssna HÄR

Alexandra och Åza tillsammans med artisten Lisa Nilsson och dagens expert Aino Fianu Jonasson. Intressanta diskussioner och personliga slutsatser om den infekterade konflikten konflikten inom Svenska Akademien.

Hoppas ni tycker om podden och kom gärna med feedback!

Ha nu en riktigt fin dag!

Kommentarer