Varannan vuxen har dålig kondis

 

Varannan vuxen har dålig kondis
Vi som arbetar för kvinnors hälsa vet hur viktigt det är att må bra i kropp och själ. Konditionen är givetvis viktig, men även förebyggande upplevelser och kultur.

Nu när det är mörkt och kallt kan det vara förståeligt att konditionen och träningen försämras. . Under resten av året borde vi däremot konditionen kunna öka. En studie från GIH  (1995-2017)visar att män och kvinnor i åldrarna 18-74 år hade en kraftig nedgång av sin kondition. Nedgången var kraftigare för män, yngre, lågutbildade och boende på landsbygden. Idag får man fysisk aktivitet på recept hos GIHs friskvårdslotsmottagning.Vad kan vi göra för att förbättra konditionen?

Våra egna projekt för kvinnors hälsa har ofta fokus på förebyggande hälsa och kunskapsspridning. I vår jubileumsbok ”Kvinnor och Hälsa, så mycket bättre” kan du lära dig mer om hur du ska sköta din hälsa. Just nu har vi ett julerbjudande för boken och vår kalender. Erbjudandet gäller fram till julaftonoch finns på www.1.6miljonerklubben.com.

Vårt 20 årsjubileum blev en fantastisk kväll för kropp och själ. Medlemmar, kontaktkvinnor och ambassadörer från hela Norden och Tyskland deltog. Prinsessan Birgitta delade ut hälsodiplom. Jan Eliasson höll ett långt och fantastiskt tal till kvinnan. Alla underbara artister som hjälpte till att göra kvällen oförglömlig! Det blev en strålande kavalkad av stjärnor – Arja Saijonmaa, Lill Lindfors, Robert och Maria Wells, Grynet Molvig, Paula Ternström, Divine, Linda Lampenius, Gro Elisabet Sille, Karin o Linda, Charlotta Huldt, Gladys del Pilar. Det svängde! Vilken strålande kavalkad av stjärnor som avslutades med vår hemliga gäst, Christer Lindarw och Fantastic Four. De fick oss alla att dansa!!!!

Alexandra

Kommentarer