Att börja året med semester är lite lyxigt.

I början av januari behöver du ledigheten som bäst. Vi åkte tillsammans med 1,6 & 2,6 miljonerklubbens medlemmar till underbara Barbados. Här fick vi sol, bad och en välbehövlig återhämtning.  Här på 1,6 & 2,6 miljonerklubben var det högtryck under hela hösten, ända fram till jul. Vilken lyx det då blev med semester när man behöver den som bäst! Vi tog många härliga strandpromenader och simturer. Vi njöt av det underbara klimatet på Barbados.

Nu ser vi fram mot mars månad med den stundande Woman in Red kampanjen för kvinnohjärtat run. I år kommer vi att finnas på rekordmånga platser – 21 orter runtom i landet. Dessutom fortsätter vårt samarbete med Psykiatrifonden kring psykisk ohälsa – Mental Health #alla känner någon. Tillsammans arbetar vi för att förbättra den förebyggande vården för psykisk ohälsa och ge hjälp och stöd till alla med psykiska problem.

Jag läste nyligen om en japansk livsåskådning,Ikigaieller ”Meningen med att finnas till” . Den handlar om vad som är meningen med livet: passion – det du älskar, det du är bra på, det världen behöver och det du kan tjäna pengar på. Många japaner har hittat något som ger dem mening med livet även efter pensionen. ”Ikigaifår hundraåringarna att gå ur sängen eller ur vilstolen för att lära ut karate, vägleda byns själslighet eller föra traditioner vidare till barnen” skriver New York Times.

Mycket tänkvärt! Ikigai kan kanske hjälpa oss stressade, prestationsinriktade nutidsmänniskor.

 

 

Alexandra

Kommentarer