Sommaren närmar sig

Vid en festlig, traditionsenlig ceremoni på Skansen den 6 juni, på Sveriges Nationaldag, fick 1,6 & 2,6 miljonerklubben motta en fana från Hans Majestät Kung Carl XVI Gustafs hand. Vi är förstås stolta och glada över att få motta denna fana för vårt arbete för kvinnors hälsa och för ökat genusperspektiv inom forskning och på läkarutbildningen. Vid ceremonin representerades 1,6 & 2,6 miljonerklubben av fyra kvinnor; vår goodwillambassadör Lill Lindfors, styrelseledamot Marianne Östlund, överläkare Marjut Sohlman och Titti Kerr Axelsson.

Under Järvaveckan i Stockholm deltog vi i vår ”Speakers Corner”. Där kunde publiken lyssna till våra experter, exempelvis Zina Alhilali, Gabriella Svanberg, Ami Hommel, Khadra Seerar Westerberg, Solvig Ekblad och många fler. Vi hade olika program varje dag med bl a vårt viktiga projekt för utrikesfödda kvinnor med barn, psykisk ohälsa, juridik och betydelsen av att vaccinera sig mot TBE. Jill Taube lärde oss att må bra med dans efter härliga rytmer. Vårt tält ”Speakers Corner” uppskattades och gav oss många nya kontakter och inspiration. Vi fick många nya medlemmar. Tack till alla som hade möjlighet att komma och hjälpa oss, inte minst vår projektledare Anna.

Under två dagar konfererade vi med våra kontaktkvinnor och ambassadörer från hela landet .Vi träffades på Birka Konferens, där vi lyssnade på vår stipendiat Carina Carnlöf, och inspirerades av Roberta Ottilia med kampanjen ”Ut i det fria” med mer rörelse ute i naturen. Hon talade om att stänga av, koppla bort telefon, dator och bara vara. Efter konferensen åkte de som ville på en kortare kryssning. Vi umgicks och diskuterade 1,6 & 2,6 miljonerklubbens framtid.  Dag 2 såg vi Paula Ternströms film om 100 år av demokrati. En film som väckte många tankar som innebar fler diskussioner. Nöjda och glada, fyllda av idéer och tankar gled vi sedan in i Stockholms hamn igen.

Nu ser vi fram mot Almedalsveckan där vi finns på plats i ett eget tält hela veckan. Dessutom håller vi i  två intressanta seminarier den 1 och 2 juli som handlar om psykisk ohälsa. Hjärtgolfen pågår för fullt runtom i landet och i september kommer vi säkert att ses under Hälsodagen.

Vilken kraft kvinnor har!  Vilka fantastiska kvinnor vi har glädjen att arbeta med för Kvinnors Hälsa!

Glad Midsommar och tack för vårterminen!

Nu väntar sommar och  avkoppling. Vi ses igen i slutet av sommaren!

Alexandra

Kommentarer