Minns ni första karantän/sociala distanseringsveckan?*

Följ den grå slingan

Hur ser ni ut i håret? Jag verkligen älskar hur vi börjat visa våra äkta jag

På promenaden passerar vi på behörigt avstånd. På bråkdelen av en sekund synar vi av varandra, bekräftar med en vänlig nick. Menande, igenkännande – fast vi aldrig setts. Vi, det är jag och mina medsystrar i fifty shades av grått. Rebeller i det tysta, befriade från en livstid av egenmäktigt förtryck. Ingenting gör så ont som bristande knoppar – men när man väl tagit sig förbi de första centimetrarna utväxt är det lättnaden smått extatisk. Och plötsligt öppnar sig nya världar. Pilutta dig Corona, den var du inte beredd på! 1-0 till oss. 

– Gud vad snygg du är i håret! Vad modig av dig. 

– Det finns nya slingor man liksom målar på, så går det fortare. 

– Såna vill jag också ha. Vad heter de? 

– Nåt franskt, kolla Grombre-kontot på Instagram.”

*17/3-2002 dök bilden We are about three weeks away from knowing everyone’s true hair color upp. Det var på den tiden det förhöll sig så att vi människor, som plötsligt fått all tid i världen blev peppade av roliga bilder & gifs/memes/TikToks  (nä, jag vet inte heller skillnaden). Dessutom orkade vi skicka dem vidare för att glädja andra. Those were the days 😉

 

 

Kommentarer