Lite tankar kring jul

Vilken häftig, proffsig show jag fick uppleva på Grand Vinterträdgården. Stämmningen var tät, juldekoren fantastisk och julbordet delikat!

Calle Dyall, Rennie Mirro och Hanna Lindblad, med Lagaylia Frasier  som gästartist gjorde en suverän föreställning som fortsätter i januari. Till lycka för alla som inte kunde se dem nu!

På eftermiddagen stod jag på Akademi bokhandeln, Fältöversten, tillsammans med Sven Wolter, Ann-Louise Hansson och Brunó Glenmark och signerade kalendrar inför Julen. Vi alla är ju med i 1,6 miljonerklubbens Kalenderflickor och män som samlar in pengar till prostatacancer-forskning och Centrum för Genusmedicin.

Vi ger 50 % till männen och 50 % till kvinnorna som går till medicinsk forskning. Visst är det bra!?

75 % av oss kvinnor lever ju med en man så när han drabbas av prostataproblem går det ut över samlivet. Alltså är även detta en kvinnohälsofråga.

I går, var det signerig på KappAhl med AnnLouise och Bruno och mig. Vi har en entusiastisk medhjälpare, Eva P.K., som hjälper mig att få människor som går förbi, att förstå vad Kalendern handlar om.

I 5 år nu, har 1,6 stöttat Centrum för Genusmedicin i samarbete med våra bokförlag – nu Forum, tidigare Prisma. I morgon drabbar vi Kista med Kayo Shekoni och Magnus Skogsberg kl. 13-14.

Jag fick uppleva en annan dimension genom Star for Life-konserten på Cirkus i veckan.

Triple 6 Touch, Göran Rudbo o Ken Wennerholm, med gästartister och en proffsig kör från Star school i Sydafrika uppträdde med solister, Pernilla Wahlgren och Hanna Holgersson och musiker. Till förmån för HIV- och aidsinformation och insamling av pengar till dessa drabbade ungdomar.

Jag medverkar som ambassadör för detta program, Star for Life, som vänder sig till ungdomar i Sydafrika för att hjälpa dem att få en bra start på sina liv utan hiv och med tro på sig själva och en framtid. Detta mentala träningsprogram är svenskt startades upp 2006 av Dan och Christine Olofsson, från Malmö som senare flyttade till norra Kvazulunatal. Där byggde de en underbart fin o läcker Safari Lodge , Thanda, som har vunnit Conde nasts pris ett par år i rad nu som Sydafrikas bästa Private game reserve anläggning. Man bor, äter och ser natur och djur …underbart..spännande …och så besöker man en skola i närheten, träffar barnen, lärarna och häpnar över den styrka som dessa fattiga barn har och den glädje de ändå utstrålar.

Nu omfattar detta program, Star for Life, ca 60 000 elever, men vi behöver fler sponsorer för att det ska växa ytterligare!

Svennis, Alf Svensson, Tripplarna o jag är som sagt inblandade som ambassadörer – men vi behöver fler…

Härom kvällen kunde vi bjuda våra närmaste medlemmar o supportrar på en gratis visning av filmen Australia.

Med Nicole Kidman o Hugh Jackman i huvudrollermna. Vilken härlig film! Äventyr, romantik, krig och dramatik. Allt finns med! Våra gäster var begeistrade!!

Sen träffade jag några väninnor och medarbetare på Restaurang Grill som är ett mycket läckert ställe. Sanslös dekor, inredning, god mat – det enda är väl att man inte inser att musiken är viktigför stämningen i lokalen. Hard rock är inte att rekommendera före 24 på restaurang, tycker jag… Sensuella rytmer, gung, ja! Men inte hög rock eller techno vid 22-tiden. Man ska inte dominera tidigt på kvällen! Då man vill äta o prata… men det är ett intressant ställe. Häftig inredning och annorlunda matkoncept, allt grillat. Och vilka vegetariska läckerheter de serverade…ojoj.

I morgon blir det ny signering i Kista. Senare familjemiddag här hos mig då min man Anders familj kommer.

Och sen blir min familj på Julafton. Hektiskt med alla förberedelser, ja. Men oj, så roligt! Men jag köper nog ingen gran i lla fall. En en får det bli tillsammans med all annan juldekor, mest ljus o stakar …och blommor…

God jul!

/ Alexandra

Kommentarer