Tänk på ditt hjärta!

Idag är det alla hjärtans dag. Alltså en utmärkt dag att återigen belysa att vi behöver mer forskning om hjärt och kärlsjukdommar bland kvinnor. Karin Schenk-Gustafsson är professor i kardiologi och även grundare av världens första genusmedicinska forskningscentrum vid Karolinska Institutet. Nu har flera systercentra bildats i Europa och USA. Hur bra är inte det! Hon mear på att för få kvinnor ingår i studier om hjärtsvikt. Idag dör allt för många kvinnor i hjärt-kärlsjukdomar men många dödsfall kan förebyggas!

Karin Schenk- Gustafsson
Karin Schenk- Gustafsson

 

Lisa Bjurwald skriver idag på DNs ledarsida att vi ska slå ett skag för hjärtat! Jag börjar med att springa iväg till gymet och ta ett styrketräningspass. Motion lär vara bra.

 

Foto: Bildmakarna

Kommentarer