Möte i medicingruppen

I tisdags kväll hade vi medicingruppsmöte i 1.6. Efter jobbet, så att säga. Tänk att våra medicinska experter så osjälviskt ställer upp och ger av sin fritid för att diskutera fram förslag till våra seminarier, artiklar med mera.  Vilka underbara kvinnor!
Vi pratade bland annat om programmet i Almedalen i sommar, vårt Brysselseminarium den 18 mars och vår kongress i höst. Ja agendan var fylld av frågor och ärenden. Självklart också om 2.6 och vad vi ska föreslå för dessa program.
Vid ett möte i medicingruppen brukar vi först äta en bit och prata om hur vi alla har det i arbetet och privatlivet. Många av oss är ju både mödrar, mor-eller farmödrar och yrkesarbetande. Många dessutom chefer. Och alla är så engagerade i kvinnohälsofrågorna. Vi konstaterade att genusperspektivet dock fortfarande ofta saknas. Löneskillnaderna ökar mellan kvinnor och män. Man skulle ju kunna tro att de börjat minska vid det här laget…
Det är tufft, märker vi alla, att vara kvinna idag, ung som gammal.
Till exempel hörde jag om en studie, med bara män, som snart ska presenteras. Den handlar om stress. Och bara män.
Ja det var mycket som vi diskuterade och det kommer att ge resultat i debattartiklar och hearings.
Men vi vill verkligen inte bara  klaga, utan aktivt driva frågor så att utvecklingen går framåt.
Hälsningar Alexandra

Kommentarer