Vad händer med våra gamla?

Hej! I söndags blev det en härlig brunch på Berns! Vår kärntruppmedlem, Kjerstin Dellert står som värd och väljer musik och artister. I söndags var det musikal på programmet med Niclas Andersson, Therese Andersson och Charlotte Jönsson. Vilken hög klass på artisterna! Det blev en kavalkad av de mest kända musikalnumren, Phantom of the Opera, Les miserables, Chess. Mmm, jag älskar den musiken. På slutet av den en timme långa underhållningen stod vi alla upp och dansade till ett discomedly från Saturday Night Fever. Vilken skön söndag det blev. Under helgen hälsade jag förstås också på mamma på hennes äldreboende. Hon är förlamad och kan varken äta eller prata. Men säger enstaka ord då och då och är för det mesta med mentalt. Vi firade hennes 90 års dag för tre veckor sedan. Men i söndags var det sjukdom på boendet så en ensam personal hade hand om alla 14 som bor där. Det är så hemskt att man snålar in på att ta hand om våra gamla! De behöver omvårdnad, inte bara bytas på. Nej, nu måste vi se till att våra politiker förstår detta. I teorin låter det så bra när man talar om äldrevård, men i verkligheten är det sorgligt nog mindre bra. Ofta uruselt, i alla fall i våra stora städer. Pengar ska väl inte styra så till den milda grad att vi inte får en värdig hjälp de sista åren i våra liv! En människovärdig vård och omsorg, det vill jag kämpa för!

Kommentarer