Power Quinnor

Jag & Alexandra & Cecilia Foto: Tibor Bárány
Jag & Alexandra & Cecilia Foto: Tibor Bárány

I går var vi på Veckans Affärers lansering av listan av näringslivets 125 mäktigaste kvinnor. Jag har blandade känslor ang denna lista. Bra att den finns, men listan i sig säger ju att vi inte är jämställda. Så länge listan finns har vi ett ojämställt samhälle. Eller som någon sarkastiskt sa igår; Den dagen vi tar in korkade kvinnor i styrelser är vi helt jämställda.

 

 

 

Jag tycker ändå att vi har kommit en bra väg! Det tar tid att bli helt jämställda på grund av många orsaker. Det är svårt att ändra ett helt samhälle. Men kvinnornas tid är verkligen här! Vi måste själva ta för oss och dra nytta över att det finns en vilja att ha en bra balans mellan kvinnor och män och mellan olika kulturer.

Kommentarer