Go Red for Woman

 

Tänkte att jag skulle lägga upp information om Go Red:

17 500 svenska kvinnor får hjärtinfarkt varje år.  Idag är det 10 gånger vanligare att kvinnor dör i hjärtinfarkt än i bröstcancer. Allt fler kvinnor dör i hjärt- och kärlsjukdomar. Många helt i onödan.

 

 

Go Red for Women startades av American Heart Association 2004 och har sedan tagits till Europa av World Heart Federation. I Sverige drivs kampanjen av Svenska Cardiologföreningen och 1,6 miljonerklubben. Tillsammans arbetar organisationerna för att sprida kunskap om dessa sjukdomar och samla in pengar till forskningen.

 

I Sverige är den vanligaste dödsorsaken bland kvinnor hjärt- och kärlsjukdomar. Trots detta är medvetenheten bland människor låg. Det krävs stora resurser till forskning kring kvinnor och hjärt-kärlsjukdom – de flesta studier inom hjärt- och kärlområdet är gjorda på män. 

Kommentarer