En kvinnas viktigaste affär

Gästbloggaren Paula Ternström:

 

En kvinnas viktigaste affär i livet är hennes första skilsmässa säger man i USA berättar min vän  superentreprenören Gunnar Gillberg. Tål att tänka på. Alla jag känner som skiljt sig säger att de har varit för snälla och vad har de för det sen?

 

Har sprungit i Haga. Det var bara jag där! Isande kallt. Jag sprang bara fortare och fortare. Fick superenergi. Jag rekommenderar alla att springa där det finns träd. Är man ledsen så blir man glad. Är man trött så blir man pigg. Sen känns det som champagne i kroppen.

 

Repeterar min föreläsning  ”Att arbeta med olikhet som tillgång”som jag ska hålla för 55 förskolelärare. Det finns vetenskapliga belägg för att blandade arbetsgrupper presterar bättre och de mest nyskapande idéerna föds genom möten som präglas av olikheter. Det förutsätter dock att vi uppskattar och värdesätter våra olikheter. Ändå har vi så svårt eftersom likhet attraherar. Det gäller att göra det omedvetna medvetet. Alla konstiga förutfattade meningar vi har om varandra, inte minst mellan generationerna.  Underbara Moa Herngren har skrivit en monolog till mig som gestaltar problematiken. Gestaltning är oslagbart.

 

Jobbar på att sälja in ett gestaltande program i högstadieskolorna med Hjalmar Bergmansamfundet. Tanken är att eleverna ska gestalta scener ur Hjalmar Bergmans verk. Johan Hirschfeldt som är ordförande är positiv till denna idé. Jag älskar positiva människor!

 

Rektorn till sönerna ringde och sa att min yngsta son Love inte får ha sitt patronbälte på sig i skolan (han är värsta rockaren på tolv år) En förälder från ett krigsdrabbat land hade blivit rädd. Ska gå till äldsta sonens klass och peppa upp dem att sälja påskblommor för att få pengar till klassresan. Det fattas 9000:-!  De säger hela tiden att det inte går.  Klart det går. Sätter man upp ett mål så går det! Eller hur?

Kommentarer