Bonusar, moral och mänskliga värderingar!

LO, Amf , alla har nu visat färg och jag måste säga att jag är lite chockad över dessa enorma, svindlande, summor man har ansett att direktörer är värda.
Vi är många som haft den titeln – utan att tappa fotfästet och kontakten med verkligheten. Men det är ju alltid annorlunda när det inte handlar om egna pengar utan andras!
Storkoncerner, verk, institutioner, företag… Inom dessa gigantiska uppblåsta kulturer, oavsett politisk färg, har man bara drivits av girighet. Och nästan alla som hamnar i dessa sfärer tycks påverkas snabbt så att de också anammar dessa omänskliga principer: Att roffa åt sig. Så länge det går. Så mycket det går.
Jag anser visst att man ska ha rätt att tjäna bra, att hårt arbete ska löna sig, att man kan bli extra belönad efter att ha lyft sitt företag till större vinster. Men. Det måste finnas en rimlig gräns. Ett tak!
Som egenföretagare har man ett annat perspektiv och inte minst ANSVAR. Det vi nu läser om är etiskt oförsvarbart.
Helt klart är det så, att inom en liten krets håller man varandra om ryggen enbart för egen vinnings skull. Vad har de för ideologi? Vad har de för moral? Låt oss sätta mänskliga värderingar i fokus.

Kommentarer