Mamma är superviktig

 

Gästbloggaren Paula Ternström:

 

Träffade Christin Mellner från 2.6 kärntruppen. Vi pratade om att nästan alla kvinnor vi känner har ett komplicerat förhållande till mat. Varför är det så? Det gäller dessutom alla åldrar. Jag tror att beteendet smittar av sig och att våra mammor har stor betydelse för hur vi fungerar. Brukar din mamma banta och vara missnöjd med sin kropp är risken stor att du tar över det beteendet. Mamma är ju superviktig för oss döttrar. De signaler mamma sänder ut blir ju som ett slags överjag. Det är jobbigt. Min mamma har fortfarande otroligt stor påverkan på mig, hur är det för er? Vi funderar på att göra ett projekt kring detta ämne. En teaterpjäs kanske, med mycket humor. 

Var på äldrepsykiatrin  tre timmar idag för att eventuellt förbereda för en utbildning av personalen i bemötande. Vilket jobb de gör. Jag är så imponerad! Men i lunchmatsalen satt alla kvinnor och åt sallad. Bara gröna blad. Hur kan man bli mätt på det?  

Hann också träffa en snygg kille  från Nutek men det är bara för ett projekt.  Våfflor till barnen förstås. Det är ju vårfrudagen. Marie bebådelse. Snart kommer våren!

Christin Mellner
Christin Mellner

Kommentarer