Äggröra

Vaknade tidigt i morse, tog en löprunda och åt sen frukost med stekt ägg och världens godaste fruktsallad. Så började min skärtorsdag. Sitter nu på kontoret och märker att alla har tagit påsklov. Jag ska jobba undan en del men siktar på att gå tidigare idag.  Sen är det påsk!

 

Lite info om påskens godning:

 

Ägg är en bra källa till vitaminer och mineraler. Det gäller särskilt ekologiska ägg.  Det visar preliminära analyser  från Livsmedelsverket som presenteras lagom till påsk då vi äter miljontals ägg. 

 

 

I Sverige äter vi cirka 200 ägg per person och år. Under påskveckan äter vi dubbelts å många ägg som under en vanlig vecka. På påskafton  mumsar vi i oss upp till sex miljoner ägg i timmen.

 

Det är ju helt galet! Men nu är påsken här – nu kör vi!

 

Foto: Svenska ägg
Foto: Svenska ägg

Kommentarer