Gästblogg från Marie Mian

Marie Mian på ett av många 1,6 evenemangHej

När nu Alexandra har åkt på en välbehövlig semester så fick vi andra i kärntruppen frågan om vi ville gästblogga. Och kanske det kan vara lite spännande att läsa om vad vi tänker och gör.

Som ni förstår så träffar Alexandra massor av människor som gärna vill samarbeta med oss. Det gör att det är mycket som händer och många som vill att någon av oss ska komma och berättar mera om hur vi arbetar.

Många föreläsningar har det hunnit bli genom åren, och det är alltid lika roligt att komma ut och möta medlemmarna eller potentiella medlemmar. Att få berätta om vår ilska, när vi hörde om den usla kvinnoforskningen som resulterade i att 1,6 miljonerklubben startade. Att det fanns ett behov, det har vi förstått eftersom vi är närmare 34 000 medlemmar idag och ständigt ökar.

Ibland tänker jag, när jag åker ut för att möta en grupp – vad är det som är viktigast för de här personerna? Är det gemenskapen, informationen, känslan av att tillhöra, känslan av att kunna förändra eller vad är det som gör att så många vill vara med?

Ni får gärna höra av er och svara.

Själv tror jag att känslan av, att vi tillsammans kan förändra. Det ger kraft och gemenskap. Titta bara på allt som hänt inom Kvinnohjärtvården de senaste 10 åren. Och mycket mer finns att göra.

Att vi dessutom på våra träffar skrattar, sjunger, njuter av lite flärd med mera är heller inte fel. Så, jag fortsätter att resa runt och träffa er alla ute i landet.

Hälsningar Marie Mian

Kommentarer