EU, Skåne, Göteborg och Galamiddag

Igår var jag och lyssnade på när Anna Maria Corazza Bildt berättade om sitt EU-engagemang, och att hon önskar se ett Europa i fred och enighet. Som en enda stor familj. Att hon vill satsa på maten (Anna Maria serverade sina goda italienska delikatesser, vilka ostar!) – basta med dålig mat – och på fler kvinnor i EU-toppen. Det tycker jag är toppen! Fler kvinnor på styrelseposter och i ledande roller inom politiken. Vi är ju politiskt obundna och jag ska försöka lyssna till alla våra partiers EU-kandidater. Den 20 maj kl 11 har vi, 1.6, en aktivitet i Kungsan med just alla de olika partiernas kandidater.

Seminarium i dag i Ystad. Att möta våren i Skåne, det är alltid härligt. Jag berättar om 2.6 och 1.6 . Vi äter en bit och på programmet står, ät dig till en vacker hud med doktorn i medicisk vetenskan, Lars Lindmark…. Kroppens största organ är ju huden. Så viktig men ofta åsidosatt. Dagen handlar också om MS. Katastrof eller västanfläkt, frågar sig Docent Magnhild Sandberg Wollheim, överläkare, Neurologiska kliniken, Universitetssjukhuset, Lund? Och avslutas med lite kultur, stand-up, av skådespelaren Tommy Bergström. Dagen efter väntar Göteborg, där jag ska vara moderator på Hjärnans Dag. Det blir lärorikt. Och intressant förstås. Sedan ser jag fram emot SHR:s 100 års jubileum nu på fredag med galamiddag i Stadshuset här i Stockholm.

Kommentarer