Äntligen Vår!

Ljumma vindar som sveper kring pannan, när jag cyklar genom staden. Körsbärsträden i Kungsan står i full blom och det är underbart att leva. Sveriges Hotell- och restaurangföretagare fyllde 100 år med stor pompa och ståt i fredags. Man hade först en högtidsdag på Grand Hotel, och jag fick delta som gäst inbjuden av Ulf Elfving för att berätta lite från mina nattklubbsår! Roliga minnen och annat kuriosa – men jag höll tand för tunga och avslöjade inget hett stoff… Festen ägde sedan rum i Stadshuset, med 650 gäster, tal, sång och underhållning med bl a Robert Wells, Sonia Aldén och The Vocalettes så var vi alla redo för dans. Men jag fick smita iväg, lite tidigare eftersom fotografering för nästa års Kalender väntade dagen därpå. Angelica Engström, den mycket skickliga fotografen plåtade oss, tre kvinnor, i ett filmtema i en sensuell miljö… Ännu så länge är förstås bilderna hemliga men i början på oktober ska vår nya kalender lanseras. Hemma väntade något förskräckligt! Någon hade brutit sig in, dragit ut allt och stulit mina smycken. Det kändes hemskt! Polisen gör nu ett gediget arbete, tog alla avtryck, hörde grannarna med mera. Efter att ha besökt mor i söndags, och tagit ut henne på terrassen i det sköna vårvädret, cyklade jag till Berns på Operabrunch med Rigoletto på programmet. Kjerstin Dellert är värdinna, presenterar, engagerar artisterna och sätter programmet. Vilken kvinna, bara några och 80… Sådan vill jag bli! Margot Trädgård hade inviterat till denna trevliga damlunch med generös och god asiatisk buffé där fyra toppduktiga sångare underhöll. Sopranen Tua Åberg förgyllde särskilt min eftermiddag och till tonerna av den himmelska kvartetten ur Rigoletto cyklade jag vidare till familjesammankomst.

Kommentarer