Glassigt värre

Följer i Joannas fotspår och tar upp tråden om E-tillsatserna i vår mat. Läser i dagens Svd att livsmedelstillverkare allt oftare väljer att ta bort E-märkningen från innehållsförteckningar. I många av sommarens pinnglassar är de exempelvis borttagna. Detta ska dock inte uppfattas som att dessa tillsatser försvinner ur maten.   Istället ersätts dem med sina originalnamn.  T ex citronsyra, låter ju mycker mer betryggande än E330, men att det inte framställs av citron utan biotekniskt av mögelsvampar i glukos hade jag ingen AANING om…jag som inte ens hunnit avnjuta vårens första glass än! Det får bli hemgjord, garanterat tillsatsfri glass från Cajsa Warg,  smakar som glass ska smaka och innehåller det man, något naivt uppenbarligen, förväntar sig att det ska innehålla…även om priset är därefter, bör kanske tilläggas. Uttrycket ”smakar det så kostar det” får helt plötsligt en helt ny innebörd!

Kommentarer