Mammafällan – bokrelease ikväll!

Hej kära läsare!

Åter vid datorn, just hemkommen från kvällens bokrelease!

Citat:

”Det är väl självklart att kvinnor och män inte förstår varann om inte vi kvinnor talar klartext! Det finns inte en man i världen (tror jag…om han /du finns – RING!) som kan förstå att en trött blick, en hårt sammanpressad mun och två ”råttpittar” till ögon betyder: Älskling! Jag är så trött! Ta barnen så jag får sova en timme, eller ta en promenad med dem, för jag behöver rensa mina tankar”, när munnen samtidigt säger: 

 – Hej älskling! Nej, här är allt lugnt, maten är snart klar!!!

Herregud! Hur ska vi nånsin förstå varann?”

 

….Så börjar boken Mammafällan, skriven av underbart härliga, skönsjungande, Vocalettesmedlemmen Maria Sköld!

Författare och sångerska Maria Sköld, medlem i showgruppen Vocalettes, som bla medverkar i Rhapsody in Rock! Här på dagens bokrelease med sin egen Robert Wells
Författare och sångerska Maria Sköld, medlem i showgruppen Vocalettes, som bla medverkar i Rhapsody in Rock! Här på dagens bokrelease med sin egen Robert Wells

 

Mammafällan, 36 mammakåserier
Mammafällan, 36 mammakåserier

Jag sitter med ett dagsfärskt bokexemplar i min hand och småler igenkännande åt Maria Skölds beskrivningar av livet som mamma. Hon bjuder på sig själv och berättar med humor hur det vissa dagar ser ut bakom den fantastiskt vackra fasaden:

”Hur många av er har ”gått in i väggen”??? Tänkte väl det! Tänk så otroligt många vi är. Hur gick vi in där? Jag tror inte att det är många av oss som vet hur det gick till, knappt ens efteråt. För egen del tog det ganska lång tid att förstå vad det var som höll på att hända, jag ska försöka att komma på hur det hela började….hmmm…det var väl som det brukar: en liten lätt magkatarr som så sakterliga smög sig på”. (sid 48 ur boken Mammafällan)

 

Ja, hur kom vi in där? I den berömda livskrisen? Tack vare min egen livskris och mina kära klienters livskriser har jag fått möjligheten att vrida och vända på detta fenomen och om det skall jag blogga en anna dag. För nu är arbetsdagen slut och för att leva som jag lär  (så ofta jag kan) så stänger jag nu ned datorn. Slutjobbat för idag!

Kommentarer