Hej kära medmänniskor!

Dags för mig att fatta pennan och börja BLOGGA. När jag blev tillfrågad om att blogga måste jag erkänna att jag fylldes av lite dubbla känslor och kände å ena sidan en härligt spännande känsla av iver och möjligheter, samtidigt som den där lite läskiga känslan infann sig. Blogga? jag? som knappt läst en blogg? Hm. Skriva är inte så värst svårt och hitta ämnen som engagerar mig är verkligen inte svårt, men att vara sådär lagom personlig och hitta en ”passande” nivå…hm. Mina två sidor inom mig började brottas med varandra och sidan av iver plockade fram argument som : ja, men BLOGG, det är ju verkligen något som ligger i tiden. Jag är 35 år, för min yngre syster på 22 vågar jag knappt säga att jag inte vet hur en blogg fungerar. Det hör till allmänbildningen, det klart man hänger med i ”bloggvärlden” (: och tänk så mycket god kunskap som faktiskt kan spridas, och tänk att få möjligheten att dela med sig av fantastiska böcker, människor, verksamheter , vetenskapliga studier som jag stött på under mina år som nyfiken och envis medmänniska och psykolog.

 

Idag inleds min bloggvecka och jag vill bjuda er på fakta och reflektioner inom det breda ämnet Människans/Kvinnans välmående!

 

Passande till min egen bloggvånda vill jag först dela med mig av några ord om våra olika sidor inom oss alla!

THE ONE YOU FEED

One evening an old Cherokee told his grandson about a battle that goes on inside people. He said ”My son, the battle is between two wolves”

One is evil. It is anger, envy, sorrow, regret, greed, arrogance, selfpity, guilt, resentment, inferiority, lies, false pride, superiority and ego.

The other one is good. It is joy, peace, love, hope, serenity, humility, kindness, benevolence, empathy, generosity, truth, compassion and faith.

 

The grandson thought about it for a minute and then asked his grandfather ”which wolf wins?”

 

The old Cherokee simply replied,

”The one you feed!”

Kommentarer