Berlin från sin bästa sida

Berlin visade sig från sin bästa sida, när 1.6 hade fått möjligheten att hålla vårt Seminarium på Svenska ambassaden i Berlin förra veckan.
1.6 är ju Svensk idéexport utomlands, sa en kollega till vår tyska ambassadör Ruth Jacobi.
Vi fick bästa tänkbara mottagande och service av ambassadör Jacobis medarbetare. Våra gäster, som var både tyska och svenska kvinnor och män, ett tiotal tillresta medlemmar från Sverige, trivdes och tyckte att programmet var mycket intressant. I synnerhet vår expert professorn och hjärtläkaren Vera Regitz Sagrosek.
Vid minglet efteråt med sekt och fingerfood kunde vi knyta många värdefulla kontakter. Alla parker prunkade och vi tog en sightseeingtur, för att se så mycket som möjligt av den vackra staden med så mycken historia och hemskheter, som vi alla har i färskt minne. Vid Brandenburger Tor satte vi oss på Hotel Adlons uteservering och njöt av försommaren.
I dag håller Dramaten, i samarbete med bl a 1.6, en Kultur och Hälsa dag.
Jag medverkar vid 14-tiden med en panel som ska diskutera dels vad man i vården kan göra med kultur som medicin och dels vad vi alla kan bidra med för att förbättra tillgängligheten av just kulturutbudet ur hälsosynpunkt.
Kom även till vårt trevliga Inspirationsseminarium på Historiska museet nu på torsdag den 14 maj. Det blir bland annat skönsång av Katarina Fallholm, opera- och musikalsångerska. En härlig artist! Börja kvällen med en liten matbit vid 17.30. Var med och diskutera om patientens rättigheter. Läs med på vår hemsida eller ring 08-20 51 59 och anmäl dig.

Kommentarer