Vitaminpiller? LIVSFARLIGT!

Det börjar poppa upp och här och där nu. Men alldeles för lite. Så jag tar tillfället i akt.

Antioxidanter som vi får i oss via vitamintillskott kan vara direkt livsfarliga. Att få i sig antioxidanter via maten, DET är fortfarande nyttigt. Men det handlar om att äta varierat och mycket frukt och grönt. INTE vitaminpiller.

doktorasa_a

Kolla gärna in: Dr Åsa MAT SOM MEDICIN

Flertalet studier, bla en större sk meta-analys, en Cochrane studie visade att rökare pillersom intar stora mängder C-vitamin hade en ökad risk att utveckla lungcancer. Och nu kommer rapporter som visar att höga doser vitamintabletter under bröstcancerbehandling kan försämra utfallet.

http://www.cnn.com/2009/HEALTH/06/09/breast.cancer.antioxidants/index.html?eref=rss_health

Var alltid försiktig! Måtta är allt.

Kommentarer