Vart tog äldrefrågorna vägen?

Så är valet till EU över  och jag undrar lite, vart tog äldrefrågan vägen? Piratpartiets kamp för rätten att uttrycka sig utan övervakning är självfallet mer medial än äldres rätt till ett värdigt liv, men ändå? Vi får väl hoppas att de ”äldre” EU-kandidater som med kryssens hjälp nu kommer till Bryssel i alla fall uppmärksammar frågan där. Att socialminister Göran Högglund nu bestämt sig för att agera mot den felmedicinering som så många äldre utsätts för, är ett steg i rätt riktning. Sedan 79-åriga Gulli Johansson blev omskriven hur hon förlorat sex år av sitt liv på grund av över- och felmedicinering, har fler liknande fall rapporterats! I ett samhälle där var sjätte 80-åring äter tio eller MER läkemedel, där var tredje dement behandlas med psykosmediciner och mer än var fjärde patient inom vård- och äldreomsorg får läkemedel som är direkt olämpliga för äldre, står allt inte rätt till. Vi måste ge äldre mer plats i media så fler förstår hur illa det är. Att få den unga mediageneratioen att ta tag i dessa frågor är en stor utmaning.

Kommentarer