Biljettsläpp

Rosa Bandet galan närmar sig. I år ska galan gå av stapeln den 29 oktober i Malmö och jag är övertygad om att det blir en fantastisk gala med både gråt och skratt.

 

Inte för att jag riktigt vet vad jag pratar om för jag har faktiskt aldrig sett denna omtalade tv-gala – av flera skäl. Dels tittar jag mycket, mycket sällan på tv och dels så känns det som om sjukdomen då kommer mycket, mycket nära – kanske alltför nära?

 

Det är möjligt att det varit annorlunda om jag haft möjlighet att se galan på plats och inte genom tv-rutan. Jag måste dock erkänna att det var länge sedan jag hade koll på detta med när och hur biljetter till olika evenemang släpps och då får man helt enkelt hålla tillgodo med tv-soffan.

 

En annan typ av ”släpp” som jag dessvärre, liksom övriga familjen, blivit riktigt bekant med är ”hjärnsläpp”. Inte visste jag när jag påbörjade min cancerresa att den skulle få så långtgående konsekvenser men än idag lider jag av biverkningar och en sådan är just hjärnsläpp.

 

I efterhand har jag fått lära mig att cytostatikabehandlingen (cellgifterna) påverkar signalsubstanserna i hjärnan. Detta gör tankarna långsamma, simultankapaciteten obefintlig och minnet opålitligt. Själv har jag fortfarande svårt att hålla mer än en boll i luften samtidigt, jag ställer in glassen i skafferiet och glömmer bort vem som har ringt.

 

Fast jag gissar att ni är många som känner igen er även utan cytostatikabehandling. Negativ stress har liknande effekter och visst är det väl så att många av oss stressar alldeles för mycket? Förutom hjärnsläpp kan stress ge många olika symtom och kanske var det vardagsstressen och de egna kraven som gjorde Malin, min 11-åriga dotter, trött och håglös för en tid sedan.  

 

Jag fick en känsla av att tröttheten suttit i ett tag och började fundera på vad som kunde vara orsaken. Jag talade med henne om detta och sa att vi kanske borde kolla upp eventuell järnbrist, det är visst vanligt i samband med tonårstiden.

 

Strax efter vårt samtal försvann hon upp på sitt rum för att göra läxor. Den äldre dottern, Ellen 13 år, låg dock kvar på mattan i tv-rummet och funderade ett tag varpå hon utbrast ”Tänk om Malin har för liten hjärna…”.

 

Först förstod jag ingenting men när poletten väl trillade ned fick jag mig ett gott skratt. Ellen trodde att jag i samtalet med Malin sa ”hjärnbrist” och inte ”järnbrist” varpå en liten lektion i biologi och kroppens funktioner följde.

 

Ett gott skratt förlänger livet och kanske är det precis vad som behövs nu när höstrusket börjar närma sig med stormsteg. Egen erfarenhet säger mig att man ibland kan behöva lite hjälp på traven när livet är tufft för att komma åt de livgivande skrattmusklerna.

 

Därför är det med glädje som jag kan berätta att Clife.se i samarbete med Ladies Night lottar ut VIP-paket till höstens turné! VIP-paketet innehåller bland annat ett back-stage-pass som möjliggör för dig och en väninna att möta artisterna före showen. Jag är övertygad om att det blir en kväll med både skratt och njutning!

 

Så är denna vecka till ända och min tid som gästbloggare på 2,6 miljonerklubben är över för denna gång. Jag hoppas få möta dig vid fler tillfällen här på 2,6 miljonerklubbens hemsida längre fram i höst. Fram till dess är du varmt välkommen att ta del av min blogg och mycket annat på www.clife.se

 

Helena D.

Kommentarer