Lyckad Hjärtgåing i soligt Stockholm

Vilken Skön söndag det blev!

I hela landet har kvinnor och tjejer ordnat Hjärtgåing, som är en gå aktivitet. Man går för sin hälsas skull. Några städer kommer nästa helg och Norrtälje den 19 sept. I Stockholm strålade vi samman på Gärdet vid Sjöhistoriska museet. Solen sken och det kom så många kvinnor i alla åldrar. Även små barn i vagn ”gick” med Djurgården runt. Många utställare fanns på plats, till exempel läkare och sjuksköterskor från Karolinska sjukhuset som svarade på frågor, mätte blodtryck och visade Hjärtlungräddning – som alla borde kunna.

Vi fick värma upp till Maria Llerenas salsa och hon fick hela Gärdet att gunga. Lika svängig var Susan Lanefelts gympa, som satte sprätt på endorfinerna än värre. Så inspirerande och roligt!! Man blir så glad av att dansa mitt på dagen, utomhus! Prova får ni se. Släpp fram musiken bara.

Efter 5 eller 7 kilometers promenad var det gott att läska sig med frukt och dryck. Förresten, att 11-åriga Lisa Ajax, är en blivande stjärna spår vi. Hon sjöng Abba låtar och tog alla med storm. Vilken fullfjädrad artist redan!

Kommentarer