Lågkonjunkturen ger oss äldre en ny chans

Erfarenhet efterfrågas i ett pressat läge, går att läsa i söndagens synnerligen intressanta artikel i Svenska Dagbladet, om hur arbetsmarknaden blir allt kärvare. Tyvärr har arbetslösheten ökat med 80 (!) procent hos unga mellan 18 och 24 år. Det är i sig fruktansvärt, varför kan vi inte försöka ordna så att alla som slutar skolan garanteras ett jobb? Med möjlighet att avancera/utbildas/lära sig ett hantverk. Kan inte föreställa mig annat än att alla på sikt skulle tjäna på det.

MEN. Krisen har trots allt fått många arbetsgivare att inse värdet av den äldre arbetskraften. Erfarenheten väger tungt när organisationer ska slimmas. Lågkonjunkturen kan ge äldre arbetstagare en ny chans, tror experterna. Idag finns det goda möjligheter att få nytt jobb om man är äldre och blir uppsagd. Så underbart att läsa om Frances Ransom Linde som vid 61 års ålder har nytt jobb på gång – i Kina! Maken följer med och pluggar kinesiska. På Trygghetsrådet hävdar man att äldre inte längre diskrimineras åldersmässigt. Det kan bara ta lite längre tid att få jobb… Kanske börjar vinden vända.

Svenska Dagbladet i söndags
Svenska Dagbladet i söndags

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.