Tårar i salongen

Igår var det förhandsvisning för filmen Allt för min syster på biograf Park i Stockholm för våra medlemmar. Filmen som har premiär den 25 september tar upp några av livets mest smärtsamma ämnen.
Hur långt är en förälder beredd att gå för att rädda livet på sitt barn? Är det rätt att skaffa ett barn via provrör för att denna ska bli en donator för det sjuka barnet? Och hur känns det att vara det syskon som fötts för att rädda sin syster?

Starka frågor utan självklara svar. Fantastiska skådespelare och bra berättat ur flera perspektiv.
Men hjälp vad vi grät, det snörvlades i salongen, jag tror inte att någon av oss var riktigt beredda på att bli så berörda. På kontoret idag har vi alla konstaterat att vi var på gränsen till den riktiga fulgråten, ni vet när snoret rinner och man hulkar för att få luft.
Det var faktiskt femton personer som avbröt och gick för att det var så starkt. Men det skriver jag inte för att avskräcka någon från att gå och se filmen. Tvärtom tycker jag att den här filmen är oerhört angelägen och fyller ett hål i filmvärlden. Jag tror nämligen att många har väntat på en film som den här. Syskon, mammor, pappor och andra anhöriga till någon som är svårt sjuk och som ligger för döden behöver få se och prata om det.
Jag tror inte att man kan börja leva på riktigt om man inte är medveten om och vågar förstå att man ska dö.

Och lika viktigt som det är att vilja och kämpa för någons liv lika viktigt är det att våga säga farväl.

Så alla ni som inte kunde vara med igår klicka här och se vart filmen går upp nära dig.

Kommentarer