Visst skulle samhället ha råd att bättre ta hand om de som behöver

Wellness, vi måste säga det till varandra ofta. Att det friska, att må bra, är det tillstånd vi vara i hela tiden. Hur man tänker på sitt liv är så viktigt: positivt och allt blir lätt, negativt och allt blir tungt.

Så enkelt är det faktiskt tycker jag, men visst det finns morgnar när jag inte orkar ändra de dystra tankarna. Som när jag läser att man tar bort stödet för det fina hem där psykiskt sjuka har haft en fristad, ett hem, i många år. På Lillsjönäs här i Stockholm.

Vi bör verkligen värna om de som har det svårt i vårt samhälle. De sköra. Vi ska inte göra dem än mer otrygga. Vi har råd, det finns pengar, det gäller att omfördela bara.

Och angående arbetslösheten. När ska vi få se initiativ där arbetslösa ungdomar kan få assistera våra riktigt gamla och ensamma som behöver hjälp med att handla, att någon läser för dem, att bara få0 sällskap. Det är ingen konkurrens med de som arbetar i äldrevården eller i omsorgen, för dessa sysslor har ingen tid med i dag. Det finns ju till exempel i storstaden i stort sett ingen som tar ut våra gamla på promenader. Låt dessa arbetslösa ungdomar få en uppgift! Också de unga kan ha ett utbyte av detta, att få ta del av de äldres tanker och livserfarenhet. Få uppleva att kontakter över åldersgränserna är något fint.

Men vilken underbar höst vi har fått njuta av! Som i går, med lilla Ava 2 år och hennes mamma, Kristina. Vi gick i Hagaparken i timmar, satt ute njöt av solen. Det gav energi!!

Att tänka positivt gör det lättare att leva. Den här vackra solrosen blommar stolt på det underbara koloniområdet utmed Karlbergs kanal i Stockholm!
Att tänka positivt ger energi och livsglädje. Den här vackra solrosen blommar stolt på det underbara koloniområdet utmed Karlbergs kanal i Stockholm!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.