Tvål och vatten duger långt

Vi tvättar händerna som aldrig förr i rädsla för att bli smittade av svininfluensan. Många har dessutom bytt tvål och vatten mot handsprit. Men här måste du se upp. En sjuksköterska på ett äldreboende i Norrland började brinna på sina händer när hon först klappat en hund, sedan haft kontakt med en äldre som bar syntetbyxor och därefter tog i metallvagnen. Handen började brinna med en blå låga och man tror att det var handspriten i kombination med statisk elektricitet som fick sjuksköterskan att brinna.

Oavsett om du tillhör dem som tänker vaccinera dig eller ej, så tänk på att svininfluensan orsakas av ett virus, inte bakterier. Handsprit används för att ta död på bakterier. Ett bra sätt att hålla händerna rena från det virus som finns i luften och kan fastna på händerna är att tvätta sig med tvål och vatten.

Kommentarer