Lindy hop

Både som modedesigner och privatperson är jag otroligt fascinerad av olika retro stilar. 40- och 50 talet är mina absoluta favorit tidsåldrar. Musiken, kläderna, maten, bilarna, filmerna…allt är otroligt inspirerande! Så för att leva ut mina retro drömmar så har jag och min kille börjat på en lindy hop danskurs.
Lindy hop är en swingdans som skapades i Harlem, USA på 1920- och 1930 talet. Det sägs att namnet kom till när Charles Lindbergh flugit över Atlanten och välkomnades i New York. På gatorna dansade människorna och speciellt en, solodansande, man utmärkte sig. En reporter frågade denna dansare vad det var för dans han dansade. Med ett leende svarade mannen att han dansade ”lindy hop”. Sedan dess har det kallats lindy hop.
Kursen hålls på dansstudion Chicago på Hornsgatan och efter en timmes dans så var vi helt genom svettiga och lyriska!
Swing out!

Kommentarer