Bjud på rättvis fikapaus 20 oktober!

Vi deltar, gör du? Tisdagen den 20 oktober 2009 mellan klockan 08.00-20.00 har alla möjlighet att delta i Nordic Fairtrade Challenge – Nordens största fikapaus. Sverige, Norge, Danmark och Finland tävlar då om vilket land som kan samla flest personer att fika Rättvisemärkt under en dag. Den som är med och deltar i Nordic Fairtrade Challenge gör skillnad. Samtidigt som man dricker Rättvisemärkt kaffe eller te, äter Rättvisemärkt choklad eller frukt, bidrar du till att odlare och anställda i utvecklingsländer får förbättrade arbets- och levnadsvillkor. Anmäl dig/er på hemsidan. Du kan fika hemma eller på jobbet, eller både och! Vi kommer att vara runt tio personer som fikar rättvisemärkt uppe på kansliet. Ett enkelt sätt att sprida information om Faitrade. Missa heller inte att se filmen Bananas som har premiär på lördag. Filmen handlar om nicaraguanska fruktarbetare och deras rättsliga strid med Dole och bolagets användning av det förbjudna växtgiftet DBCP.

Bjud på rättvisamärkt fika den 20 oktober.
Bjud på rättvisamärkt fika den 20 oktober. Då bidrar du till att odlare och anställda i utvecklingsländer får förbättrade arbets- och lev­nadsvillkor.

Kommentarer