Så kom jag På Spåret

Många frågar hur det kommer sig att jag ska vara med i tv-programmet På Spåret. Så här kommer en lite utförligare förklaring.

imagesProgramledaren Kristian Luuk ringde för ett antal veckor sedan och frågade om jag ville vara med. Njae det är nog inget för mig, svarade jag. Men vi enades om betänketid och jag frågade med vem jag skulle tävla. Jo, vi har ett par förslag, sa Luuk. Och en av dem önskar en mogen kvinna.

När jag fick veta att det var Björn Ranelid, som jag känner lite grann, ringde jag honom. Han insisterade på att jag skulle vara med. Man lär sig så mycket, har trevligt och får vara med om en utmaning, sa Björn och bedyrade att han var allmänbildad och att jag skulle se det som en dag i livets universitet. Själv har jag ju mest kunskaper om lobbying, eller möjligen genusperspektivet i hälsa. Men ok tänkte jag, man kan ju ha tur med frågorna och det är ett lockade sammanhang. På Spåret är ett bra och intressant program och de två nya programledarna verkar sympatiska, så jag ringde och tackade ja.

Björn har lovat att han är allmänbildad för två
Björn har lovat att han är allmänbildad för två

Fråga bara inte om jag blev nervös när jag på presskonferensen häromdagen fick höra Björn säga till en journalist att han aldrig sett något På Spåret-program…

Hela gänget som ska tävla i På Spåret - förutom Björn som inte hade kommit då bilden togs.
Hela gänget som ska tävla i På Spåret - förutom Björn som inte hade kommit då bilden togs.

Nervös är jag i alla fall inte beträffande vårt fantastiska Life Quality-seminarium på Oscars i Stockholm den 23 oktober. Det blir bland det bästa vi gjort. Missa inte det!!! Vi har bjudit in två mycket kunniga och intressanta kvinnliga experter på kvinnohälsa. De kommer från Toronto och Wien., vår karismatiska EU-minister Cecilia Malmström kommer, Triple & Touch med härliga Star School Choir fån Sydafrika och så utdelning av våra egna två stipendier; ett till en lovande forskare och ett till en duktig journalist/författare.

Njut av hösten.

Kommentarer