En livsskola för barn

Åh igår fick jag kontraktet i min hand. Vilken lycka. Som jag längtat och önskat mig min egen butikslokal i SOFO-området på Söder i Stockholm. Och nu är den äntligen min, utan överlåtelseavgift och med låg hyra. Hur är det möjligt, frågar du? Jo, tur, timing och tankens kraft… Jag har länge intensivt och hett önskat mig, säkert 10 gånger om dagen, att jag ska ha min verksamhet i en specifik lokal som jag passerat varje dag. Och så blev det. För det du önskar får du. Okej, lite förenklat förklarat. Men i min värld är det så. På gott och ont. Så nu är det dags att önska dig rätt saker!

Jag fascineras och förundras varje dag över tankens kraft. Att vi människor kan skapa och genomföra allt vi vill i livet, bara genom att tänka, affirmera och ha fokus på målet. För det är ju faktiskt så, att vi kan skapa precis det liv vi önskar. Det är bara vi själva som sätter begränsningarna. Det är vi själva som inne i huvudet talar om för oss själva att vi inte kan, inte får, inte har möjlighet.

Jag har hela tiden funderat, att denna visdom måste vi ju bara lära oss redan som barn. Tänk om vi visste redan från början, att allt man vill det kan man, man måste bara tro på det. Då hade vi sparat ett gäng terapitimmar, självutvecklingskurser, timmars malande med väninnorna och grubblerier på vad vårt livsmål var! Tänk om vi kunde ha en livsskola, där lärdomen var att allt är möjligt, endast du sätter gränserna.

Barnboken Snårpan och den hemliga manicken. Illustrerad av Lena Petersson
Barnboken Snårpan och den hemliga manicken. Illustrerad av Lena Petersson

Så nu är det just det jag gör. Skapar en livsskola för barn. Genom en helt galen figur som är hälften människa och hälften mus, Snårpan. Som inte ser ett enda hinder i livet, hon bara klättrar över dom. Som bubblar av känslor och känner sig levande i varje sekund. Som vet att hon är annorlunda, men tar det som positivt. Jag hittade på att Snårpan har en hemlig manick, en ombyggd kotte som drivs med kåda som rinner från träden. I den manicken kan hon förflytta sig vart hon vill i hela världen, bara genom tankens kraft. En tanke dit hon vill och vips, så är hon framme.

När vi är små barn vet vi att allt är möjligt. Sakta förändras den tron. Vi träffar dagisfröknar, föräldrar, vänner eller andra i vår närhet som talar om för oss att så är det inte alls. Men allt ÄR möjligt. Så enkelt (och så svårt!) är livet. Tror jag. Därför finns Snårpan. Om jag har fått ett enda barn att tro att han faktiskt kan bli fotbollsproffs, trots att pappa sagt att han inte kan det, då har jag lyckats.

Kram från My.

Kolla in Snårpan här: Snårpan på Youtube

www.snarpan.se

Kommentarer