Lifequality and Womens health på Oscars, vilken härlig dag det blev!

När jag berättade om Sinnenas mat och vår nya kalender gick det förtjust sus genom publiken. Våra nya alster är verkligen uppskattade. Seminariet gav oss alla så mycket information och inspiration! Till exempel om bröstcancer, det är ju månaden för Rosa Bandet-kampanjen. Men också om nya rön om Parkinson och Alzheimers. Och hjärt-lungsjukas förening samt Cancerfonden berättade om sitt arbete.  Och dess generalsekreterare, Ursula Tengelin, passade på att framföra att vi tillsammans kräver att även äldre kvinnor ska få fullgod behandling och screening vid bröstcancer! Det är den äldre kvinnans sjukdom, men man slutar ofta att kalla till screening vid 60 65 års ålder… Det duger inte!

Sen delade vår EU minister, Cecilia Malmström, sina tankar om jämställdhet med oss. Jämställdhet i Europa. Och Filippa Reinfeldt, vårt sjukvårdslandstingsråd, delade ut våra stipendier. De gick i år till Anna Clara Collen, invärtes medicinare och forskare och Ingela Holm, författare och redaktör av flera böcker om mat och hälsa tillsammans med bland annat professor Mai-Lis Hellenius.

Under eftermiddagen lyssnade vi till kanadensiska kardilogprofessorn från Toronto, Arlene Bierman, och professor Jeanette Strametz Juranek från Wien, Österrike. Även vår kärntruppsmedlem, professor Karin Schenck Gustavsson, chef för Centrum för genus medicin pratade.

Star for Life-kören från Sydafrika, med Triple & Touch, blev en fantastisk final på denna annorlunda och spännande dag! Många internationella kvinnor gästade oss och blev mycket imponerade av vårt arbete. Så roligt det är att knyta nya kontakter och över gränserna!

Kommentarer