En ringlande bergodalbana

Människomusen Snårpan. Foto: Anja Callius
Människomusen Snårpan. Foto: Anja Callius

Jag vill att barn ska få vara barn. Att de förstår att de är bra och räcker till precis som de är. Det låter kanske enkelt, men det är svårare än vad man tror att känna så. Idag betyder det mer hur du ser ut, om du är smal, vilka kläder du har, var du bor, vilka yrken dina föräldrar har osv. Allt det yttre ligger först på listan, istället för att bli hyllad för dina inre kvaliteter. Att växa upp idag är inte lätt.
Därför skapade jag Snårpan. En figur för barn, skapad i protest mot skönhetsidealen, där charmen istället sitter i vem hon är och i den personlighet hon äger. En figur som är spontan och frågvis, som har nära till skratt och därmed också till gråt. Som ”är som hon är och sen är det inte mer med det”, som Snårpan brukar säga. Som gärna kramas och som tankar ut kravlös kärlek till barnen och som säger att ”… man ska inte anpassa sig för mycket. Då blir man lätt olycklig som människa. Jag vet inte riktigt vad det betyder, men det är nåt bra…”
Jag heter My Blomqvist, jag är en del av kärntruppen i 2,6 miljonersklubben och denna vecka är det min tur att blogga.
Min vecka kommer säkert att kasta sig tvärt fram och tillbaka som mitt liv gör hela tiden. Som en ringlande bergodalbana fylld av fler toppar än dalar, härligt lastad med kärlek, magiska möten, stort fokus, med en för det mesta härlig flow i mitt arbete och så DU, som hela tiden ger mig respons på mitt arbete. Tack.
Välkommen!
Önskar My och Snårpan

Läs gärna mer om mig och Snårpan på:
www.snarpan.se
www.myblomqvist.com

Kommentarer