Idag är det precis en månad kvar till jul!

På söndag är det första advent
På söndag är det första advent

Hur har ni det inför den kommande storhelgen?

Mår ni bra och tar det hela med ro eller finns en liten röst där inne som börjar räkna upp alla saker som ni ska hinna med?

Det är ju faktiskt en hel månad kvar till julafton. På en månad hinner man mycket.

Jag tar det hela med ro för jag är mitt uppe i så mycket förberedelser för vår årliga julkonsert så jag har faktiskt inte tid att tänka än på min ”privata” jul. Jag måste ta det med ro vare sig jag vill eller inte. Jag kan ju inte stressa upp mig både på jobbet och i hemmet…. Ingen bra ekvation.

-Men det klart, att redan på söndag är det första advent och då vill jag ju att adventsljusstaken ska stå på plats. Välfylld med vitmossa och med de röda små lingonbären nerstuckna. Vore mysigt att bjuda hem lite vänner på första adventsfika också. Och när jag tänker efter så vill jag ha ett välfyllt fat med goda fina saftiga clementiner, nybakade pepparkakor, jag struntar i fredagsmys men vill väldigt gärna ha adventsmys, så där i största  i största allmänhet. Nu funderar jag också lite lätt på om det är välstädat hemma. Nej, det är det ju inte så det vore fint om vi hinner fixa det, men det borde vi väl hinna. Eller rättare sagt, det får vi väl se till att hinna med.

Så att första advent blir så där skönt, mysigt avspänt,  ja, i  största allmänhet.

/Lise

Kommentarer