Ett enda slag är för mycket!

Jag vill att ni alla får ta del av den lysande inledning Kristina Fröling höll vid vår senaste salong i Örebro.

”Att slå ett slag – så säger vi ofta när det gäller att lyfta fram det vi tycker är angeläget och viktigt. Just i dag har begreppet ”att slå ett slag” en särskilt innebörd och en speciell mening.  För i dag är det den dag som FN instiftade för tio år sedan – dagen då vi ska uppmärksamma och bidra till att sätta stopp för våld mot kvinnor.
Det såväl fysiska som psykiska våld som män över hela världen och i alla delar av samhället fortsätter att utöva över kvinnor.
Vi på 1,6 miljonerklubben slår i dag ett slag för att hjälpa alla kvinnor som blir utsatta för våld. Och att stoppa våldet är lika självklart som att vi arbetar och värnar för kvinnors hälsa. Våld ingår inte i hälsan. Varken för kvinnor eller män.
Vi rår inte på männen med hugg och slag. Och det är heller inte vårt vapen. Vår styrka sitter i omtanken om de kvinnor vi, var och en av oss, har i vår närhet. Varje dag.
Därför ska vi alla se till att se våra närmsta. Märker vi att något är fel och misstänker vi att någon nära vän är utsatt ska vi bry oss. Vi ska se, höra och förstå. Och vi ska agera.
Vi accepterar inte våld mot kvinnor. Ett enda slag är ett slag för mycket.
I dag ska vi alla slå ett slag för kvinnors frid.”

Kommentarer