Upplyft av god kultur i höstmörkret

I går såg jag Loa Falkman och Babben i ”Obesvarad kärlek” på Intima teatern och det var en innerlig, välspelad, rolig och sorglig historia om den osannolika sångerskan, som sjöng så falskt att hon blev världsberömd. Florence Foster Jenkins och hennes pianist och vän Cosme McMoon. Efteråt njöt vi i vänners sällskap av god mat och samvaro på Wasahof, en klassiker bland krogar alltid så trevlig atmosfär, personlig service och god stämning.

Under veckan har jag sett en dokumentärfilm av Daniel Fridell om Kuba – såå intressant och mycket musik, vilket passar mig perfekt och dessutom besökte jag Kubas ambassadör för att få lite information inför den resa som 1.6 har ordnat för medlemmarna.

Jag fick även möjlighet att se pjäsen Christmas Carols på Maxim teatern, med mycket musik. Det är en skön historia inför Julen, om att girighet och elakhet kan bottna i ensamhet och olycka. Men det goda segrar på sikt.

Vara god… Ja visst, just så här års finns det många att komma ihåg och Stötta. Julstämning, skön sång och goda skådespelarinsatser,

Missar dessvärre Jane Eyre i kväll men hoppas se den på Dramaten en annan kväll.

Kultur – är bästa medicinen mot mörker och vemod, tycker jag.

 

 

Kommentarer