Idag har vi tänt det första ljuset

Mysigt är det med alla ljus som lyser upp fönstren i mörkret
Mysigt är det med alla ljus som lyser upp fönstren i mörkret
Det är ändå något visst med att hämta ner sina julsaker från vinden (eller var man har dem , om man nu har några).
Jag inser att jag faktiskt tycker väldigt mycket om traditionerna. Inte in absurdum, men så där lagom mycket. Jag har med mig det sen jag var liten och det känns viktigt att föra dem vidare. Jag tror vi behöver vårda våra traditioner. Det fyller sin funktion. Nu har jag mina små julsaker nere i lägenheten och successivt kommer de åka fram under december månad. Det känns rätt mysigt och jag ser fram emot att det är första december på onsdag.

Innan jag ska kasta mig i sängen vill jag passa på att göra reklam för en på många sätt fantastisk plats i Sverige, närmare bestämt på Österlen. Läs mer

FN:s generalsekreterare Dag Hammar-skjöld tog John Lennon på orden redan ett decennium innan Lennon skrev sitt freds-poem. Freden gav emellertid ingen av dessa bägge fredsduvor en chans, utan de gick båda bort i förtid. När Dag Hammarskjöld omkom i en flygolycka 1961 efterlämnade han bl a Backåkra, en 4-längad Skånegård i Hagestads naturreservat. Gården har nu blivit en tillflyktsort för alla som vill hedra hans minne och – Give peace a chance.

Här anlades en meditationsplats till hans minne.

Åk dit när du har tillfälle, du kommer inte att ångra dig.

Stenen i meditationsringen med inskriptionen PAX
Stenen i meditationsringen med inskriptionen PAX

Var rädda om varandra

 /Lise

Kommentarer