nytt år, nytt läge

Om en vecka går flyttbilen. Från Täby till Saltsjökvarn. Från villa till lägenhet.   Från krattning , snöskottning, reparationer, målning blabla till långa frukoststunder med morgontidningens korsord och ett förstrött samtal om vilket fik, museum, eller promenadstråk som ska få förgylla vår dag..

Det är min bild av hur fantastiskt det ska bli. NÄR DET  VÄL ÄR KLART! För just nu är det verkligen ingen dans på rosor. Jag har ont i ryggen, jag är svintrött, jag bollar miljonbelopp i skallen hela tiden av rädsla att jag ska missa ett par hundra tusen som måste in på skattekontot för att kompensera reavinsten. Tänk om jag sumpar det och shoppar för hela reavinstpengen och blir tvungen att ta sms-lån med 19 % ränta?!  På  nätterna ligger jag vaken och funderar på vilken del av det nya hemmet som ska inredas först..? Och ska soffan stå framför fönstret eller kanske vid långväggen? Och hur ska vi göra om alla får vinterkräksjuka samtidigt, vi har ju bara en toalett från och med nästa måndag? Hur tänkte vi när vi köpte en PYTTELITEN LÄGENHET MED EN ENDA YNKA TOALETT????

Idag har jag packat ner stora delar av köket. Min  man hade inte med sig så där himla mycket in i boet när  vi gifte oss för tio år sedan, men en kristallglasservis i 300 ömtåliga svindyra delar, det hade han minsann! VARFÖR DET???  Jag hatar kristallglas som man inte vågar använda för att man är så rädd att de ska gå sönder!  Man kanske ska tappa kartongerna med Kostaskjortan glasen i ett betonggolv? Det finns ju så billiga vinglas på Ikea,  lätt ersatta vid förlust!

Jag måste sätta mig framför teven en stund och djupandas. Hjärtat klappar oroväckande fort, jag vet inte om det är stress eller bara helt enkelt efterverkningar på julens sockerchocker. Sedan ska jag göra listor. På allt. Vad, när och hur jag ska packa, banklista, revisorlista, matlista, gå-ut-med-hunden-lista. Och därefter ska jag stoppa alla tankar i byrålådan och SOVA. Om jag bara kan hitta byrålådan, undrar var jag packade ner den..?

Kommentarer