Broddar

Jag har köpt Sveriges dyraste broddar. Ja, jag vet att jag tantifierar mig själv, men det kan inte hjälpas. Hellre tant än en Collumfraktur på DS. Fast helst av allt skulle jag vilja promenera med hunden på natten i stället så att ingen ser . När jag var tonåring, lovade jag mig själv att jag aldrig skulle ha 1. toppluva 2. broddar 3. plisserad kjol. Jag är livräddd att vakna upp en morgon och se att det hänger en plisserad kjol över stolsryggen och väntar. Då är allt hopp för mig ute.  Jag är inte snygg i toppluva, jag är inte cool i broddar, men plisserad kjol, det scenariot är gastkramande.

Nu kan man ju tycka då att om ett par broddar kostar 450 kronor så ska de vara så bra att man nästan kan gå barfota i dem. Det är de inte. Jag fick stanna ungefär 8 gånger på min isiga promenad för att försöka få dem på plats igen. De halkar liksom runt, så att de till slut sitter på ovansidan istället för under skon. Det betyder att jag 8 gånger vrickade till fötterna och att jag på något sätt försökte kompensera det med ryggmuskulaturen. Det i sin tur, betyder att jag inte ens kan sitta idag.  Å andra sidan , vem har tid att sitta?

Skomakaren som sålde de här helt enastående broddarna till mig, berättade stolt att han är den ende i hela Sverige som säljer de här broddarna. Jag kan förstå varför.

Det blir maken som får ta ut hunden idag.

Och jag packar vidare…

Kommentarer