Ond cirkel

Om man är stressad eller överbeslastad  är det vanligt att bli nedstämd eller deppig till följd av det. Man känner att man inte duger eller kanske att andra är bättre. För att kompensera för detta är det vanligt att lägga på ett extra kol. Man anstränger sig lite mer på jobbet, jobbar över kanske, hittar på fler aktiviteter med barnen, städar järnet hemma,  flänger runt i affärer för att köpa något så att man blir snyggare, för då kanske det känns bättre. Man börjar göra sådant som kortsiktigt känns bra men som i själva verket gör tiden för återhämtning mindre. När man vilar kanske det också leder till myrkryp och rastlöshet? Man hamnar i en ond cirkel där energin tar slut och nedstämdheten förvärras.  Bästa sättet att motverka att hamna i en sådan här situation är att sova tillräckligt och hela tiden tänka på att ansträngning ska följas av vila. Ganska självklart kan tyckas men ofta ganska svårt i praktiken.  Goda cirklar snurrar inte av sig själv….

Kommentarer