Hemma från en fascinerande Kuba-resa!

AV ALEXANDRA

Hemma igen efter tio dagar på det intressanta och spännande Kuba! Vi var 29 deltagare som i 1,6 klubbens regi reste runt i ett land där folk är fattiga men stolta och mycket vänliga.

Nöjda 1,6 resenärer hemma igen från Kuba

Vi startade i Havanna, en fantasieggande stad med musik överallt, historia, gamla bilar. En otrolig atmosfär. Tyvärr hade otur med vädret. Det regnade när vi besökte Hemingways alla favoritställen; Bodegita, Floridita, Hotel Ambos Mundos där han bodde ett år innan han köpte sitt hus. Vi gjorde stadsturer, promenerade, hälsade på hos Birgitta systrarna, dansade på Hotel Florida…
Sedan gick färden vidare med båt till träskmarker med uppbyggda indianbyar, krokodiler och rikt fågelliv. Vidare i isande vind upp i karibiens bergiga landskap. Vi tog oss till Cienfuegos och Trinidad, en liten världsarvsstämplad stad med många minnesmärken. Hela tiden var vi ambitiösa och samlade massor av kulturpoäng!

Den underbara Varadero Beach!

Så äntligen mötte vi den efterlängtade solen och värmen i Varadero med sin berömda milslånga strand. Vi njöt av mer musik och badade i det salta, turkosa karibiska havet. Jag tror jag kan stå för alla deltagare när jag säger att vi var otroligt nöjda. Det var lärorikt och tänkvärt för oss alla att uppleva Kuba!

Kommentarer